Ina Zeitlin

Mijn naam is Christine (Ina) Zeitlin en ik ben in 1960 te Königstein in Duitsland geboren. In 1980 heb ik daar de middelbare school (VWO) afgerond en ben ik naar Nederland gekomen waar ik de HBO-V opleiding heb gevolgd en in 1984 heb afgerond. In 2004 ben ik aan de universiteit van Tilburg afgestudeerd als psychologe. Sinds 2005 werk ik als schoolpsychologe op freelance basis aan een middelbare school in Eindhoven waar ik niet alleen leerlingen met problemen begeleid maar ook regelmatig mentoren en docenten adviseer.

Naast mijn werk op school heb ik hier en daar clienten thuis begeleid. Deze combinatie vond ik zo leuk dat ik besloot om een eigen praktijk aan huis te starten. De opening van deze praktijk heeft in juni 2009 plaats gevonden.

Ik ben met een Nederlander getrouwd met wie ik regelmatig in het buitenland heb gewoond (Zuid Afrika, Engeland, China). In Zuid -Afrika heb ik aan de University of South Africa mijn Bachelor of Arts gehaald.

Onze dochter (1990) en onze zoon (1993) zijn beiden in Nederland geboren omdat we tussendoor in Nederland woonden. Toen de kinderen klein waren heb ik een avondstudie (deeltijd) Psychologie aan de universiteit van Tilburg gevolgd. Vlak voor mijn afstuderen zijn we voor bijna 5 jaar naar Duitsland verhuisd waar ik bij een kinder- en jeugdpsychiater stage heb gelopen, een groot onderzoek heb gedaan en daarna nog 2 jaar lang voor haar part time heb gewerkt. Nadat we terug kwamen ben ik vrij snel in 2004 afgestudeerd. Om de kwaliteit van mijn werken te kunnen waarborgen ben ik sindsdien bezig met specialisatie cursussen in de cognitieve gedragstherapie en vooral de oplossingsgerichte therapie. In 2008 heb ik mijn Master oplossingsgerichte therapie behaald.
Verder heb ik cursussen gevolgd voor de interpretatie van tekeningen en ben ik bezig met lichaamsgerichte psychologie.